f
s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Follow Me
TOP
Image Alt

Antarktída

Ak bažíte po pohľade, ktorý nie je viditeľný nikde inde na svete, tak úchvatná scenéria antarktídy nie je ničím menším, než pohľadom vzbudzujúcim úctu. Tento domov širokej škály polárnych zvierat, vodné cesty posiate ľadovcami v kombinácii s rozľahlou oblohou je vizuálnou pastvou nielen pre oči, ale aj vašu dobrodružnú dušu.

Viac
Quark Expeditions

Antarktída

Antarktída – dokonalá krása zaodetá do snehu a ľadu. Nachladnejší kontinent na svete síce nie je pohostinný pre ľudí, je však domovom tých najfascinúcejších zvierat. Počas plavby po Falklandských ostrovoch, Ostrovoch Južnej Georgii alebo Severného polostrova si užijete pohľad na veľké kolónie tučniakov kráľovských a tučniakov veľkých, kosatky, veľryby či tulene slonie. Zážitky z túlania sa po tejto jedinečnej oblasti určite vynahradia nepohodlie spôsobené miestnym drsným podnebím.

Quark Expeditions

Falklandské ostrovy

Falklandské ostrovy je súostrovie v Južnom Atlantickom oceáne pozostávajúce z dvoch hlavných a vyše 700 menších ostrovov. Pobrežie ostrovov pokrývajú členité útesy, ale aj nádherné pieskové pláže. Počas prechádzky po bielom piesku môžu návštevníci pozorovať kolónie tučniakov kráľovských, oslích alebo skalných, tuleňov sloních, uškatcov a delfínov. Neodolateľné sú aj prechádzky v prírode, pozorovanie vtákov, rybolov a potápanie sa za vrakmi lodí. Vďaka absencii svetelného smogu má človek nočnú oblohu posiatu hviezdami ako na dlani.

Viac
Viac
Quark Expeditions

Patagónia

Patagónia sa rozprestiera na veľkej časti Čile a Argentíny, medzi Andamy na západe, riekou Colorado na severe a Ohňovou zemou na juhu. Celá oblasť patrí do prírodného dedičstva UNESCO vďaka nádherným národným parkom s početnými ľadovcami, jazerami, vodopádmi, fjordmi, úžasnými horami a sopkami. Torres de Paine, najnavštevovanejší z parkov, nazývaný aj Turistický raj, ponúka úžasné výhľady na pohoria a prírodu plnú zaujímavých zvierat, ako sú napr. tučniaky magellanské, tulene slonie, veľryby, uškatce, pásavce, mary a pumy.

Quark Expeditions

Južná Georgia

Najväčším lákadlom pre návštevníkov ostrova Južná Georgia je nespútaná divoká príroda, ale aj história. Ostrov, nazývaný aj „Galapágy Pólov“, je domovom stotisícov tučniakov kráľovských, v menšom množstve tučniaky. Okrem týchto rozkošných tvorov obývajú Južnú Georgiu aj tulene slonie, albatrosy, či veľryby. Miestny morský ekosystém patrí k jednému z najzaujímavejších príkladov biodiverzity na svete.

Viac
Viac
Quark Expeditions

Snow Hill

Meno ostrova Snow Hill (Snežný Kopec) takmer doslova vystihuje jeho vzhľad: vystupujúc z Weddellovho mora je po celý rok skoro celý pokrytý snehom. Počas plavby k ostrovu sa návštevníkom naskytnú nezabudnuteľné pohľady na rôzne druhy ľadovcov. Napriek svojej malej rozlohe je ostrov Snow Hill domovom obrovskej kolónie tučniakov cisárskych, najväčšej atrakcie divokej prírody v oblasti Antarktídy. Cisári sú jedinými druhmi, ktoré sa pária a inkubujú vajíčka na ľade.