f
s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Follow Me
TOP
Image Alt

Arktída

Ak ste už skutočným fajnšmekrom a chcete si vychutnať nevšednú krajinu bohatú divokú prírodu bez ľudskej prítomnosti, vydajte sa do krajiny za polárnym kruhom. Labyrinty vodných kanálov a ľadových ostrovov, ktoré sú domovom ľadových medveďov, vám ponúka neuveriteľný a nezabudnuteľný pohľad do arktickej palety čistej nedotknutej krásy a jedinečných zážitkov.

Ukáž viac
Quark Expeditions

Kanadská Arktída

Súostrovie Kanadskej Arktídy tvorí viac ako 35 500 ostrovov na severe Kanady a pokrýva viac ako 48 % jej územia. Návštevníci tu majú jedinečnú možnosť spoznať kultúru a spôsob života Inuitov, pôvodných obyvateľov regiónu, ktorí obývajú túto oblasť viac ako 4000 rokov. Pri správnom načasovaní a s poriadnou dávkou trpezlivosti si turisti môžu vychutnať polárnu žiaru (nazývanú aj Aurora Borealis, alebo sledovať ľadové medvede, karibu, pižmoňov, polárne líšky, belugy a narvaly v ich prirodzenom prostredí.

Quark Expeditions

Grónsko

Grónsko, najväčší ostrov sveta ležiaci medzi Severným ľadovým oceánom a Atlantikom, je jedným z najfascinujúcejších miest, kam sa človek môže vybrať. Ľadovce a ľadové útvary sú jednoznačne na vrchole zoznamu turistických atrakcií. Najlepším miestom na sledovanie telenia ľadovcov (proces, pri ktorom sa oddelia veľké kusy ľadových krýh od ľadovca a plávajú z pobrežia na more), je ľadovcový fjord Ilulissat, ktorý je od roku 2004 zapísaný na zozname svetového dedičstva UNESCO. Počas plavby medzi ľadovcami môžu návštevníci pozorovať veľryby z malej vzdialenosti.

Ukáž viac
Ukáž viac
Quark Expeditions

Severný pól

Severný pól nepatrí medzi typicky dovolenkové destinácie väčšiny z nás, preto len 1000 ľudí ročne navštívi toto tajuplné miesto. Existujú len dva spôsoby ako sa prepraviť k bodu, z ktorého všetky cesty vedú na juh: loďou alebo vrtuľníkom. Jedine atómový ľadoborec 50 Years of Victory si dokáže poradiť s ľadom miestami hrubým aj 2,5 metra.

Quark Expeditions

Špicbergy

Špicbergy patria k najúžasnejším miestam na svete. Napriek arktickej polohe je súostrovie bohaté na prírodné krásy: sedem národných parkov, množstvo chránených oblastí, vtáčích a prírodných rezervácii z neho robia dokonalé miesto, kde človek môže zblízka pozorovať a fotografovať ľadové medvede, mrože, veľryby (vrátane vorvaňa modrého), tulene, narvaly, soby a viac ako 200 druhov vtákov v ich prirodzenom prostredí. Špicbergy sú jediným obývaným miestom na planéte, kde počet ľadových medveďov prevyšuje ľudskú populáciu.

Ukáž viac
Ukáž viac
Quark Expeditions

Faerské ostrovy

Faerské ostrovy sú súostrovím 18 sopečných ostrovov na severe Atlantického oceánu medzi Islandom a Nórskom. Tento raj ponúka neopakovateľné pohľady na impozantné čadičové útesy, skalné útvary, vodopády padajúce priamo do oceánu. K mnohým dychberúcim miestam sa dá dostať pešo, či už je to jazero Sørvágsvatn s vodopádom Bøsdalafossur alebo idylické dedinky Gasadalur, Saksun a Gjogv, v ktorých malebné drevené domčeky majú strechy pokryté trávou. Povinnou návštevou pre milovníkov vtákov je ostrov Mykines, kde hniezdia početné kolónie alky bielobradej.